איך תחזוקה נכונה מונעת נזקי שריפה במבנים?

ניווט מהיר

מבני תעשייה, מוסדות ציבוריים ודירות מגורים, חשופים כולם לנזקים שונים, העלולים לגרום להרס רב ונזקים כלכליים אדירים. נזקי שריפה הם בין הנזקים השכיחים ביותר בעולם הנדל"ן. במרבית המקרים ניתן למנוע נזקי שריפה באמצעות תחזוקה נכונה ושוטפת של המבנה ושל מערכות גילוי האש הנמצאות בו. הנה לפניכם מידע חשוב בנושא.

שריפות במבנים – ממה הן נגרמות?

נזקי אש הם בין הנזקים השכיחים ביותר במבנים. על פי הנתונים הסטטיסטיים, כ – 15,000 מקרי שריפות במבנים מדווחים מידי שנה. שריפות במבנים יכולות לגרום לנזקים כבדים, הן למבנה עצמו והן לתשתיות המבנה. הגורמים העיקריים לשריפה הם רשלנות מקצועית וכשלים חשמליים, הנוצרים לרוב בשל שימוש במכשירים שאינם עומדים בדרישות התקן, אלתורים שונים ועומס על מערכת החשמל.

מערכות כיבוי וגילוי אש / עשן במבנים

שריפה יכולה להתפשט במהירות מסחררת, ולכן חשוב לגלות את מקור השריפה עוד בתחילתה ולפעול בהקדם לכיבוי שלה. כיום, ניתן למצוא מגוון מערכות כיבוי וגילוי אש המתאימים לעסקים ומבני מגורים, חלקם נמצאים מראש (בעיקר במבנים חדשים) וחלקם ניתנים להתקנה עצמית. בין המערכות הבולטות לכיבוי וגילוי אש ניתן למצוא:

  1. ספרינקלרים- מערכת ספרינקלרים היא אחת מהמערכות הנפוצות והשימושיות ביותר. היא מבוססת על חיישנים רגישים לעלייה בטמפרטורה ו/או הימצאות עשן ומגיבים בהתאם באמצעות שחרור מים בלחץ גבוה.
  2. מערכת כיבוי אש בגז- מערכת זו מבוססת על שחרור גז במקרה של שריפה, באופן המביא לירידה ברמת החמצן והפסקת הליך הבעירה.
  3. מערכת כיבוי אש בקצף- לקצף קיימות תכונות ייחודיות המונעות את התפשטות האש ומסייעות בקירור משטחים. בעת שריפה, המערכת משחררת קצף שמכסה את כל החלל ופועל כחומר כיבוי אש.

תפקיד התחזוקה במניעת שריפות

מערכות כיבוי וגילוי אש/עשן במבנים מציעות ללא ספק פתרון מהיר ויעיל להתמודדות עם שריפה במבנים בזמן אמת. כדי להבטיח את פעילותן התקינה בזמן אמת, חשוב להקפיד על תחזוקה שוטפת וביקורות תקופתיות של המערכות הללו, שחלקן אף נדרשות על פי תקני הבטיחות הרלוונטיים של כל מערכת.

מלבד התחזוקה השוטפת של המערכות הללו, חשוב לשים לב גם לתחזוקה שוטפת של המבנים עצמם, כמו ניקיון חניונים, שטחים ציבוריים והמעטפת של המבנה. לכלוך רב והתפשטות הצמחייה באופן לא מבוקר, עלולים להוות גורם מרכזי ביצירת השריפה והתפשטותה.

פעולות תחזוקה נדרשות למניעת שריפות

פעולות התחזוקה הנדרשות למניעת שריפות הם:

  • ביקורות תקופתיות (אחת לשנה) לכל סוגי המערכות
  • ביקורות לציוד כיבוי אש (תקינות הציוד, אחזקה ראויה, זמינות הציוד ועוד)
  • גינון וגיזום הצמחייה
  • פינוי פסולת במרחבים הציבוריים ושטחים משותפים
  • אחזקת מבנים (ניקיון בתי ספר, משרדים וקניונים לדוגמה) וטיפולים שוטפים במערכות חשמל במבנה

חברת צלול – אחזקה שוטפת בראש שקט

חברת צלול היא חברת אחזקה וניקיון, המספקת מעטפת שירותים נרחבת לחברות גדולות ובינוניות ולכל סוגי המבנים. שירותי הניהול והאחזקה של החברה כוללים  טיפול בצמחיה ושירותים נוספים בהתאם לדרישות הלקוח. כך תוכלו להיות עם ראש שקט ובטוח.

לסיכום

נזקי שריפה הם בין הנזקים השכיחים ביותר במבנים. כדי למזער את פוטנציאל ההרס של נזקים אלו, חשוב לגלות מוקדם ככל האפשר את מקור השריפה ולפעול במהירות לכיבויה. מניעת שריפות במבנים תתאפשר בעיקר באמצעות מערכות גילוי אש/עשן וכן באמצעות תחזוקה שוטפת של מערכות החשמל והמעטפת החיצונית של המבנה (בדגש על גינון ופינוי פסולת במרחבים ציבוריים) עם חברת אחזקה וניהול מקצועית ומנוסה בתחום.

המידע המופיע במאמר זה הוא למטרות כלליות בלבד ואינו מהווה ייעוץ מקצועי בתחום מניעת שריפות במבנים. אין במידע זה להוות תחליף לייעוץ מקצועי או הנחיות המתקבלות ממומחה בתחום. לפני נקיטת צעדים כלשהם בתחום מניעת שריפות, מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע מוסמכים המתמחים בתחום זה. כל הסתמכות על המידע המוצג במאמר זה נעשית על אחריות המשתמש בלבד, ואנו איננו נושאים באחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה הנובעת משימוש במידע זה.

 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: